A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобірківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Строк подання декларації подовжено до 1 травня 2017 року

Дата: 31.03.2017 14:35
Кількість переглядів: 545

30 березня набув чинності Закон України від 23 березня 2017 року № 1975-VIII"Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб"

 

Змінами до Закону "Про запобігання корупції" передбачено звільнення окремих категорій військовослужбовців від подання електронних декларацій та заповнення е-декларацій представниками громадських організацій з боротьби з корупцією.

 

Відтепер військовослужбовці-строковики, контрактники, сержанти і старшини за контрактом, молодші офіцери за контрактом та курсанти вищих навчальних закладів не зобов’язані заповнювати е-декларації.

 

Також Закон дозволяє не подавати електронну декларацію військовим, які перебувають у зоні АТО.

 

Натомість обов’язок подавати електронні декларації запроваджується для кандидатів в депутати, на пост Президента України, кандидатів в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів та старост.

 

Також електронні декларації мають подавати фізичні особи, які:

 

отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм (проектів) технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції (як безпосередньо, так і через третіх осіб або будь-яким іншим способом, передбаченим відповідною програмою (проектом);

 

систематично, протягом року, виконують роботи, надають послуги щодо імплементації стандартів у сфері антикорупційної політики, моніторингу антикорупційної політики в Україні, підготовки пропозицій з питань формування, реалізації такої політики, - якщо фінансування (оплата) таких робіт, послуг здійснюється безпосередньо або через третіх осіб за рахунок технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції;

 

є керівниками або входять до складу вищого органу управління, інших органів управління громадських об’єднань, інших непідприємницьких товариств, що здійснюють діяльність, пов’язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики, моніторингом антикорупційної політики в Україні, підготовкою пропозицій з питань формування, реалізації такої політики, та/або беруть участь, залучаються до здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, протидією корупції.

 

Також відповідно до Закону, до 1 травня 2017 року продовжується строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону "Про запобігання корупції" подають таку декларацію вперше. У зв’язку з цим виникло чимало питань, на кого ж поширюється це правило.

 

Як пояснили у НАЗК, для осіб, які вже подавали електронні декларації, термін подання декларації за 2016 рік не змінився, тобто до 1 квітня 2017 року

 

Для осіб, які вперше подають щорічні декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, строк подання декларації Законом подовжено до 1 травня 2017 року.

 

Законом передбачено, що особи, яких цим Законом віднесено до суб’єктів електронного декларування, подаватимуть декларації за 2017 рік до 1 квітня 2018 року.

Посилання на джерело: http://ukrainepravo.com/news/ukraine/nabuv-chinnosti-zakon-yakiy-stosu-tsya-podannya-elektronnikh-deklaratsiy/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь