A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобірківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Кабмін схвалив зміни до Правил до Типового договору про надання послуг з централізованого опалення

Дата: 21.08.2017 17:18
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

З метою удосконалення порядку плати за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води за наявності квартирних лічильників, Мінрегіон розробив проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил та Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води i водовідведення», який було схвалено сьогодні під час засідання Уряду.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту акта, відповідно до пункту 10 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води i водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630, справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається, за винятком випадків несправності засобів обліку води i теплової енергії, що не підлягає усуненню. У такому випадку плата за послуги з моменту виявлення несправності вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання.

Основним споживачем послуг теплопостачальних підприємств є населення i оплата цих послуг є головним джерелом доходів таких підприємств. Разом з тим, у випадках систематичного ненадання споживачами показань квартирних засобів обліку, теплопостачального підприємства несуть значні витрати, не маючи можливості нарахування сплати за надані послуги для таких споживачів.

Запропонованими змінами передбачено права виконавця послуг здійснювати контроль за правильністю зняття споживачем показань квартирних засобів обліку, нарахування плати за послуги, згідно з нормативами (нормами) споживання у paзi несправностей квартирних засобів обліку, що не підлягає усуненню, виявлення пошкодження/відсутності пломби на квартирних засобах обліку чи факт заниження показань квартирних засобів обліку, а також недопуску представника виконавця для зняття контрольних показань квартирних засобів обліку.

Також змінами передбачено, відновлення розрахунку за показниками квартирних засобів обліку, якщо споживачем усунуті виявлені недоліки.

Посилання:

http://zhytlo.in.ua/ua/novini/zhkp1/kabmn_shvaliv_zmni_do_pravil_do_tipovogo_dogovoru_pro_nadannya_poslug_z_centralzovanogo_opalennya.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь