A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобірківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новини

Дата: від до Скинути

ВЕЛИКОБІРКІВЧАНИ ПЕРЕДАЛИ ПОЗАШЛЯХОВИК БІЙЦЯМ АТО

ВЕЛИКОБІРКІВЧАНИ ПЕРЕДАЛИ ПОЗАШЛЯХОВИК БІЙЦЯМ АТО

     В неділю, 11 березня 2018 року, біля церкви святої Параскеви П'ятниці у Великих Бірках відбулося посвячення автомобіля, який відправився в зону АТО для наших воїнів. Позашляховик Daihatsu Rocky виробництва японської компанії Daihatsu було куплено та відремонтовано за кошти небайдужих жителів селища Великі Бірки. Велика подяка Ярославу, Роману, Богдану, Григорію, Наталії, Михайлу, працівникам АТП "Клепач" та всім іншим небайдужим людям, які долучилися до збору коштів та допомогли у ремонті цього автомобіля.

15:04 16.03.2018

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 25 ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 25 ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

   15 березня 2018 року о 14 00 год. відбулось пленарне засідання двадцять п'ятої позачергової сесії Великобірківської селищної ради, яке пройшло під головуванням селищного голови Романа Мацелюха. В роботі сесії взяли участь 8 депутатів із 14 обраних. На розгляд сесії було винесено питання про внесення змін до селищного бюджету на 2018 щодо збільшення обсягу видатків за рахунок субвенції з державного бюджету для придбання обладнання - комплексу "Пішохідний перехід", а також, внесено зміни до спецфонду селищного бюджету (збільшено видатки) для здійснення реконструкції об'єктів соціальної інфраструктури селища (селищного будинку культури, будинку творчості школяра і музичної школи, Великобірківської ЗОШ I-III ст. - гімназії ім. С. Балея").

16:19 15.03.2018

Триває комплексна перевірка щодо виконання виконавчим комітетом Великобірківської селищної ради делегованих повноважень органів виконавчої влади

Триває комплексна перевірка щодо виконання виконавчим комітетом Великобірківської селищної ради делегованих повноважень органів виконавчої влади

     Відповідно до розпорядження голови Тернопільської райдержадміністрації «Про порядок організації контролю за здійсненням виконавчими комітетами сільських та селищних рад делегованих повноважень органів виконавчої влади», з 12.03. по 16.03.2018 року, комісією в складі керівників управлінь, відділів та служб Тернопільської райдержадміністрації проводиться перевірка діяльності та надається методична допомога виконкому Великобірківської селищної ради з питань пов’язаних з організацією роботи виконавчого комітету щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади. Про результати перевірки селищною радою буде повідомлено додатково.

14:58 15.03.2018

УРОЧИНИ З НАГОДИ ШЕВЧЕНКІВСЬКИХ ДНІВ

УРОЧИНИ З НАГОДИ ШЕВЧЕНКІВСЬКИХ ДНІВ

   Вже стало доброю традицією 9-10 березня у шевченківські дні, проводити урочистості біля пам'ятника Т. Шевченку в центрі селища. Сьогодні, 10 березня, відбулося урочисте покладання квітів, пам'ятний молебень та концерт за участі народного аматорського хору селищного будинку культури (керівник заслужений діяч мистецтв Михайло М'якуш), жіночого вокального ансамблю "Галичанки" (керівник Людмила Береза), педагогічного колективу та вихованців Великобірківської музичної школи. Звучали пісні на слова Великого Кобзаря та його вірші.

22:51 10.03.2018

ЗА МИР В УКРАЇНІ ТА РОДИНАХ ПРОЙШЛА ХРЕСНА ХОДА У ВЕЛИКИХ БІРКАХ

ЗА МИР В УКРАЇНІ ТА РОДИНАХ ПРОЙШЛА ХРЕСНА ХОДА У ВЕЛИКИХ БІРКАХ

   Вчора, о 16.00 год., від церкви св. вмч.Параскеви П'ятниці по вулицях М. Грушевського, Шкільна, Б. Хмельницького , Л. Українки, В. Стуса, до новозбудованого храму Святих верховних апостолів Петра і Павла пройшла Хресна хода. Згідно розпорядку, у Великих Бірках заплановано один з перших, на Великий Піст 2018 р., Хресних ходів у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії. Не дивлячись на морозну, вітряну погоду, сотні великобірківських вірян, від школярів до старших людей, прийняли участь у Хресній ході.Текст розважань до 14-ти стацій, про останні години земного життя Сина Божого, чуйно виголошували семінаристи-старшокурсники Тернопільської вищої духовної семінарі ім. Патріарха Йосипа Сліпого. Великий хрест, який очолював ходу, почергово несли: священики Декан Великобірківського протопресвітеріату — о. Василь Брегін, о.Іван Яцик, чоловіки та жінки служителі церковної громади, учасники церковного хору, сестри-монахин, працівники дитячого садка, лікарі та медпрацівники лікарні, селищний голова Роман Мацелюх разом службовцями та депутатами селищної ради, дитяча Марійська дружина, прихожани церкви святої великомучениці Параскевії П'ятниці.На завершенні хресного ходу Декан Великобірківський — о. Василь Брегін виголосив подячну промову, а учасників ходу пригостили теплим чаєм.

11:19 04.03.2018

Селищний голова взяв участь у засіданні робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Тернопільської області

Селищний голова взяв участь у засіданні робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Тернопільської області

    Сьогодні, 1 березня, у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області, активну участь в якій прийняв селищний голова Роман Мацелюх. Робоча група розглянула пропозиції щодо внесення змін, які насамперед стосуються визначення потенційних центрів громад та їхніх меж на неохопленій попереднім перспективним планом території, а також визначення територій рад, які доєднаються до уже існуючих громад.                                                                                                 Поданим на розгляд проектом змін передбачалося надання можливості та стимулювання існуючих рад до приєднання в уже сформовані ОТГ. Попередньо пропонується визначення 56 перспективних громад, серед яких будуть 12 існуючих громад без змін, 30 існуючих громад з розширенням та 14 нових громад, серед яких Великобірківська ОТГ в складі селищної ради та трьох сусідніх сільських рад. Консультації з приводу формування меж нових ОТГ тривають.

18:54 01.03.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

26 лютого під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО.

21:00 26.02.2018

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 24 СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 24 СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

   22 лютого 2018 року, о 1400 год., під головуванням селищного голови Романа Мацелюха, відбулося чергове засідання 24 сесії селищної ради, на якій розглянуто 32 питання порядку денного. У роботі  сесії взяли участь 8 депутатів із 13 по списку. Засідання розпочалось із розгляду питання про затвердження звіту щодо виконання селищного бюджету за 2017 рік, виконання бюджету  - по доходах становить 109%. Далі, депутатами було заслухано звіти про використання коштів виділених на реалізацію програми підтримки фізкультури і спорту в селищі Великі Бірки за 2017 рік. З даного питання виступили тренер та наставник  СК "Вікторія Великі Бірки" Петро Загурський та капітан команди Тарас Івасечко.  Зі звітом про роботу виконавчого комітету селищної ради за 2017 рік виступила керуюча справами виконкому Наталя Волошин. Секрктар селищної ради Тамара Матвєєва запропонувала на затвердження сесії план роботи селищної ради на 2018 рік. Розглянуто також питання про продовження договорів оренди комунального майна із Відділом освіти та Відділом культури Тернопільської райдержадміністрації, підтримано чотири цільові програми селищної ради у сфері охорони навколишнього природного середовища, розглянуто ряд земельних питань, заяви громадян та організацій, інші питання порядку денного. Завдяки конструктивній та плідній роботі, всі рішення було ухвалено одноголосно.

10:27 23.02.2018

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВИЇЗНІЙ КОЛЕГІЇ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВИЇЗНІЙ КОЛЕГІЇ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

     Сьогодні, о 10 00 год., у залі НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.- дошкільний навчальний заклад с.Великі Гаї" Великогаївської сільської ради, розпочала роботу виїзна колегія Тернопільської РДА. В роботі колегії взяли участь сільські, селищні голови, начальники ВОС сільських та селищних рад, старости Великогаївської ОТГ, керівники відділів,управлінь райдержадміністраці і районної ради, представники районної газети „Подільське слово”. В роботі колегії також взяла участь Наталія Зарицька – в.о.начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської облдержадміністрації. На колегії розглядалися питання:  1. Про проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільського району на 2018 рік. 2. Про виконання бюджету Тернопільського району та районного бюджету за 2017 рік. 3. Про стан використання земель в районі за 2017 рік.  4. Про підсумки призову на строкову військову службу і відбору кандидатів на військову службу за контрактом у 2017 році та завдання на 2018 рік. 5. Про виконання заходів районної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз. 6. Різне.     По результатах розгляду кожного питання порядку денного головою РДА Похилим О.І. прийнято відповідне розпорядження та дані протокольні доручення підлеглим, рекомендації виконкомам сільських і селещних рад з делегованих повноважень. Після розгляду питань порядку денного, Великогаївський сільський голова Олег Кохман провів презентацію здобутків за два останніх років роботи Великогаївської об'єднаної територіальної громади. Після закінчення колегії РДА всі її учасники взяли участь у мітингу-реквіємі з вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, що відбулось біля монумента Т. Шевченку у центральному парку села. Учасники мітингу разом з парохом о. Володимиром Хомою здійснили молебень пам'яті Героїв Небесної сотні та вшанували їх пам'ять.

23:21 20.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь