A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобірківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулося засідання Постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування

Відбулося засідання Постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування

    17 квітня, о 10 00 год., у селищній раді, відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування, яке провів голова комісії - депутат Микола Геличак. Під час роботи комісії  розглянуто питання виготовлення генплану смт. Великі Бірки, заяви та звернення громадян і землевпорядної документації відведення земельних ділянок. У роботі комісії  активну участь прийняли селищний голова Роман Мацелюх, замлевпорядник Галина Мішанець, спеціаліст-юрисконсульт Тарас Кінаш.  Всі питання порядку денного комісією одноголосно рекомендовано винести на розгляд 26 сесії селищної ради.

14:49 17.04.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

16 квітня під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, доглядача селищного кладовища, завідуючої Великобірківським ДНЗ ясла-сад.

12:48 16.04.2018

НА ОКОЛИЦЯХ ВЕЛИКИХ БІРОК ЗЛОВМИСНИКИ СПАЛЮВАЛИ СУХУ ТРАВУ

НА ОКОЛИЦЯХ ВЕЛИКИХ БІРОК ЗЛОВМИСНИКИ СПАЛЮВАЛИ СУХУ ТРАВУ

   Впродовж 10-12 квітня, пожежник-водій Великобірківської МПО, селищний голова, юрисконсульт селищної ради виїзжали для ліквідації пожежі на місце підпалу зловмисниками сухої трави. Виявити осіб що здійснюють підпал сухої трави не вдалося. За шкоду завдану довкіллю та здоров’ю людей порушник може нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.Згідно статті 39 Закону України “Про тваринний світ” та статті 27 Закону України “Про рослинний світ” випалювання сухої рослинності або її залишків допускається лише в разі господарської необхідності за відповідним дозволом територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів. Так випалювання стерні, луків, пасовищ, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях, у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу згідно ст.77-1 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу:За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях cільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу: - на громадян - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; - на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу: - на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - на посадових осіб - від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, згідно ст.245 Кримінального Кодексу України “Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу" порушник може нести і кримінальну відповідальність.

15:54 13.04.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

10 квітня під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, доглядача селищного кладовища.

20:45 10.04.2018

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

      03 квітня  2018  року о 14 00 год. під головуванням селищного голови Романа Мацелюха відбулося чергове засідання виконавчого комітету Великобірківської селищної ради. У роботі взяли участь 8 членів виконкому із 9 осіб загального складу. Загалом розглянуто дев’ятнадцять питань порядку денного. Розпочалося засідання із розгляду питання організації проведення в селищі всеукраїнської акції «За чисте довкілля», далі, члени виконкому затвердили заходи щодо готовності пожежних водойм селища, утворили конкурсну комісію з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Великобірківської селищної ради та затвердили відповідне положення, погодили дефектний акт обстеження покрівлі очисних споруд КП «Добробут»,  інші питання порядку денного. Наприкінці засідання були розглянуті заяви громадян,  звернення установ, організацій. Завдяки конструктивній та плідній роботі, всі питання порядку денного були підтримані одноголосно.

09:58 04.04.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

02 квітня під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, завідуючої Великобірківським ДНЗ ясла-сад.

13:22 02.04.2018

Відбулося засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування

Відбулося засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування

   Сьогодні, 29 березня 2018 року, з ініціативи Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, відбулося засідання регіональної платформи на тему: "Стан процесу децентралізації в Тернопільській області. Розвиток безпеки в ОТГ Тернопільщини» за участю народних депутатів України Тараса Юрика, Романа Заставного та Ігоря Побера, керівництва Тернопільської обласної державної адміністрації, представників органів місцевого самоврядування. В зв'язку з тим, що селищний голова перебуває у відпустці участь в зазначеному заході  взяв юрисконсульт селищної ради Тарас Кінаш. Учасники засідання обговорили питання, що стосуються процесу децентралізації та ухвалення законопроекту про визнання міст обласного значення спроможними територіальними громадами.

17:30 29.03.2018

ВЕЛИКОБІРКІВЧАНИ ПЕРЕДАЛИ ПОЗАШЛЯХОВИК БІЙЦЯМ АТО

ВЕЛИКОБІРКІВЧАНИ ПЕРЕДАЛИ ПОЗАШЛЯХОВИК БІЙЦЯМ АТО

     В неділю, 11 березня 2018 року, біля церкви святої Параскеви П'ятниці у Великих Бірках відбулося посвячення автомобіля, який відправився в зону АТО для наших воїнів. Позашляховик Daihatsu Rocky виробництва японської компанії Daihatsu було куплено та відремонтовано за кошти небайдужих жителів селища Великі Бірки. Велика подяка Ярославу, Роману, Богдану, Григорію, Наталії, Михайлу, працівникам АТП "Клепач" та всім іншим небайдужим людям, які долучилися до збору коштів та допомогли у ремонті цього автомобіля.

15:04 16.03.2018

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 25 ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 25 ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

   15 березня 2018 року о 14 00 год. відбулось пленарне засідання двадцять п'ятої позачергової сесії Великобірківської селищної ради, яке пройшло під головуванням селищного голови Романа Мацелюха. В роботі сесії взяли участь 8 депутатів із 14 обраних. На розгляд сесії було винесено питання про внесення змін до селищного бюджету на 2018 щодо збільшення обсягу видатків за рахунок субвенції з державного бюджету для придбання обладнання - комплексу "Пішохідний перехід", а також, внесено зміни до спецфонду селищного бюджету (збільшено видатки) для здійснення реконструкції об'єктів соціальної інфраструктури селища (селищного будинку культури, будинку творчості школяра і музичної школи, Великобірківської ЗОШ I-III ст. - гімназії ім. С. Балея").

16:19 15.03.2018

Триває комплексна перевірка щодо виконання виконавчим комітетом Великобірківської селищної ради делегованих повноважень органів виконавчої влади

Триває комплексна перевірка щодо виконання виконавчим комітетом Великобірківської селищної ради делегованих повноважень органів виконавчої влади

     Відповідно до розпорядження голови Тернопільської райдержадміністрації «Про порядок організації контролю за здійсненням виконавчими комітетами сільських та селищних рад делегованих повноважень органів виконавчої влади», з 12.03. по 16.03.2018 року, комісією в складі керівників управлінь, відділів та служб Тернопільської райдержадміністрації проводиться перевірка діяльності та надається методична допомога виконкому Великобірківської селищної ради з питань пов’язаних з організацією роботи виконавчого комітету щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади. Про результати перевірки селищною радою буде повідомлено додатково.

14:58 15.03.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь