A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобірківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулося засідання Постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, освіти та культури, соціального захисту населення, медицини та торгівлі

Відбулося засідання Постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, освіти та культури, соціального захисту населення, медицини та торгівлі

    19 лютого, о 1100 год., у селищній раді, відбулося засідання Постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, освіти та культури, соціального захисту населення, медицини та торгівлі, яке провів голова комісії - депутат Віктор Попко.                                                       У роботі комісії  активну участь прийняли селищний голова Роман Мацелюх, секретар ради Тамара Матвєєва, головний бухгалтер селищної ради Оксана Конотопська, спеціаліст-юрисконсульт Тарас Кінаш.                                                                                                                              Під час засідання розглянуто чотирнадцять питань порядку денного, винесених на розгляд чергової сесії селищної ради, а саме: звіт головного бухгалтера ради про виконання селищного бюджету за 2017 рік, внесення змін до загального фонду селищного бюджету на 2018 рік, питання списання матеріальних цінностей, що утворилися після демонтажу при проведенні робіт по реконструкції даху селищного будинку культури та реконструкції будинку творчості школяра і музичної школи, план роботи селищної ради на 2018 рік, заяви громадян, установ, організацій та інші питання порядку денного.                                                                                                                         За підсумками роботи комісії, надано висновки та рекомендації щодо питань порядку денного чергової 24 сесії селищної ради та підготовлено відповідні проекти рішень.

19:48 19.02.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

19 лютого під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, доглядача селищного кладовища.

19:20 19.02.2018

ФІНАЛЬНИЙ МАТЧ З МІНІ ФУТБОЛУ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ ВІДБУВСЯ У ВЕЛИКИХ БІРКАХ

ФІНАЛЬНИЙ МАТЧ З МІНІ ФУТБОЛУ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ ВІДБУВСЯ У ВЕЛИКИХ БІРКАХ

     18 лютого, на майданчиках з штучним покриттям, у Великих Бірках (група "А" - 9 команд) і Великих Гаях (група "В" - 9 команд) відбулись, вже традиційні, змагання за Кубок Тернопільського району з міні-футболу 2018 року, присвяченого, пам'яті Героїв Крут. Бригаду арбітрів очолив головний суддя змагань - Віктор Вонсич. Всього у змаганнях взяли участь 18 команд з сіл і селищ Тернопільського району.Фінальніігри за перші три призові місця відбулись пополудні у Великих Бірках. Футбольні пристрасті, в боротьбі за перше місце, вирували до останньої секунди другого тайму між командами Великої Березовиці і Дубівців. Фінальний свисток змагань зафіксував рахунок 4:2 на користь гостей з Дубівців які переконливо посіли перше місце, друге команда з Великої Березовиці, а великобірківчани третє.Загалом великобірківчани провели сім матчів у цих змаганнях - лише в одному поступилися Дубівцям з рахуком 4:0. Головний суддя змагань Віктор Вонсич разом з начальницею відділу молоді та спорту Тернопільської райдержадміністрації Ганною Галич підводячи підсумки, подякували учасникам і організаторам змагань, вручили кубки, грамоти та подарунки переможцям.

16:14 18.02.2018

Відбулося засідання Постійної комісії з питань екології, благоустрою та житлово-комунального господарство

Відбулося засідання Постійної комісії з питань екології, благоустрою та житлово-комунального господарство

   15 лютого 2018 року, голова Постійної комісії з питань екології, благоустрою та житлово-комунального господарства, депутат селищної ради, Петро Стрельцов провів чергове засідання комісії. В роботі комісії активну участь прийняли селищний голова Роман Мацелюх, директор КП селищної ради "Добробут" Павло Писаренко, юрисконсульт Тарас Кінаш. На засіданні розглядалися проекти програм: 

21:34 15.02.2018

Відбулося засідання Постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування

Відбулося засідання Постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування

     14 лютого, о 14 00 год., у селищній раді, відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного впорядкування, яке провів голова комісії - депутат Микола Геличак. Під час засідання  розглянуто вісім питань порядку денного, винесених на розгляд чергової сесії селищної ради. У роботі комісії  активну участь прийняли селищний голова Роман Мацелюх, замлевпорядник Галина Мішанець, спеціаліст-юрисконсульт Тарас Кінаш, та запрошені  громадяни - жителі селища, заяви та звернення яких розглядались. Після детального вивчення та обговорення заяв та звернень громадян та землевпорядної документації відведення земельних ділянок, комісія підтримала  проекти рішень винесені на розгляд чергової  24 сесії селищної ради.

20:20 14.02.2018

МАТИ І СИН З ВЕЛИКИХ БІРОК ПЕРЕМОГЛИ У ШАХОВОМУ ТУРНІРІ

МАТИ І СИН З ВЕЛИКИХ БІРОК ПЕРЕМОГЛИ У ШАХОВОМУ ТУРНІРІ

     11 лютого 2018 року, в тернопільському шаховому клубі "Гамбіт" відбулися змагання з шахів у залік ХХVІІІ сільських спортивних ігор району. В змаганнях взяли участь 12 команд сіл та селищ Тернопільського району. Переможцями в командному заліку стала команда смт.Великі Бірки - Ірина РОМАНЮК і її син Сергій ГАЛАПУП, на другому місці - команда с.Велика Лука, третє місце посіла команда с.Великі Гаї. В особистому заліку серед чоловіків переміг Борис Волянюк з Острова ,на другому місці Степан Кушнір зі Ступок, на третьому місці Сергій Галапуп з Великих Бірок. Серед жінок перше місце завоювала Ірина Романюк з Великих Бірок, друге місце - Тетяна Хемій з Великих Гаїв і третє місце у Анастасії Коваль з Великої Луки. Наступні змагання за програмою сільських ігор з настільного тенісу відбудуться 4 березня 2018 року в приміщенні школи с.Почапинці.

18:35 13.02.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

12 лютого під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, доглядача селищного кладовища, завідуючої Великобірківським ДНЗ ясла-сад.

16:09 12.02.2018

У ВЕЛИКИХ БІРКАХ ГОРІВ ЖИТЛОВИЙ БУДИНОК

У ВЕЛИКИХ БІРКАХ ГОРІВ ЖИТЛОВИЙ БУДИНОК

    10 лютого о 19:13 до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу у селі Великі Бірки Тернопільського району. До місця виклику направили черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління у складі 4-ох чоловік. По прибуттю встановлено, що загорання виникло у житловому будинку, а з вікон мансардного приміщення йде густий дим. Прийнято рішення направити на допомогу додаткові сили та засоби. О 19:57 до місця виклику прибув черговий караул частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а о 20:05 прибули бійці 1-ї ДПРЧ 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління. Завдяки організованим та професійним діям рятувальників уже о 20:07 вогонь зупинили, а о 20:40 повністю ліквідували. Полум’я знищило речі домашнього вжитку, облицювання стін, двері, вікна, камін на площі 60м.кв. Від вогню врятували житловий будинок. 

11:03 12.02.2018

ПАМ'ЯТЬ

ПАМ'ЯТЬ

    У ці зимові дні, 8-9 лютого 1944 р., у Велиикх Бірках, які тоді були волосним центром Тернопільського повіту Крайсгауптманшафту Тернопіль, Дистрикту Галичина, з Тернопільської тюрми, привезли для страти першого дня 18, а наступного дня 16 в'язнів. Протягом цих днів поліцаї та розквартировані в селі есесівці зганяли в долину поблизу римо-католицького костелу людей, щоб привселюдно провести їх розстріл. Акцію проводив керівник виконавчого відділу Тернопільського гестапо Muhe Allfred, який зачитував вирок перед розстрілом. Тим самим нацисти, і їх посіпаки, хотіли залякати місцеве населення Великих Бірок і околиць волості. Серед страчених були захоплені в полон вояки УПА, підпільники ОУН, заручники з навколишніх сіл де УПА здійснювала акції проти німецьких окупантів. Перед розстрілом двоє невідомих вояків УПА зірвали пов’язки з очей, бажаючи дивитись смерті у вічі. Безстрашні хлопці в останню мить свого життя звертаючись до присутніх людей закликали їх до боротьби з ненависними окупантами і загинули з гаслом "Слава Україні" на вустах. Так вмирали справжні герої. Лікар, підпільник ОУН, Мирослав Харкевич - президент Українського лікарського товариства Північної Америки (1979-1981) у своїй книжці спогадів «Я вас не забув», яка побачила світ у 1997 році в США згадує: "Мій шваґер Богдан,одинокий брат моєї дружини, котрого я ніколи в житті не стрінув, єдиний син своїх батьків, щойно одружився і очікував першої дитини. Одної ночі його збудили друзі з організації, бо треба було негайно перевезти зброю в інше безпечніше місце.Саме цієї ночі поверталися з погоні опричники з уряду праці, в темноті віз перевернувся, контрабанда розсипалася, вмішалося Ґештапо, і десять молодих хлопців, а між ними й Богдан, було розстріляно в холодний лютневий ранок у Бірках Великих. Скорбна мати й молода дружина дістали, як болісний спомин, закривавлену сорочку..." Тіла розстріляних окупанти не дозволили поховати на цвинтарі, місцеві мешканці поховали їх на околиці села на городі селянина Паліводи. У післявоєнні роки, спеціальною комісією, проводилось слідство, але і радянська влада не дозволила перепоховати страчених на цвинтарі. Лише 7 квітня 1991 року, активістами Великобірківського НРУ, в присутності сотень людей, здійснено урочисте перепоховання останків загиблих героїв. У цей день у центрі Великих Бірок був вперше встановлений синьо-жовтий прапор України.

10:34 09.02.2018

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ПРОВЕДЕНО АПАРАТНУ НАРАДУ ТА ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

05 лютого під керівництвом селищного голови Романа Мацелюха було проведено чергову щотижневу апаратну нараду за участю працівників виконавчого апарату ради, директора КП «Добробут», начальника Великобірківської МПО, доглядача селищного кладовища, завідуючої Великобірківським ДНЗ ясла-сад.

16:25 05.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь